Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś nie lubiłam, ale od pewnego czasu gotuję i wychodzą naprawdę super. Przepis bardzo łatwy polecam :)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 43
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 369
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 43
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 369
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Składniki
Flaki wypłukać, zalać wodą i gotować przez 15 min, odcedzić. Ponownie zalać wodą, gotować 15 min i odcedzić. Przelać wodą ( dobrze wypłukać).
Tak przygotowane flaki zalać bulionem, dodać liść laurowy, angielskie ziele, majeranek, przyprawę do flaków, gałkę muszkatałową i gotować do miękkości flaków.
Cebulę zeszklić na smalcu na złoty kolor, dodać do potrawy. Na tej samej patelni zrobić zasmażkę. Odstawić do wystygnięcia.
Gdy flaczki będą miękkie dodać przecier pomidorowy, zasmażkę, doprawić solą i pieprzem ( z solą uważać, ponieważ bulion z kostki jest słony). Chwilę pogotować. Ja flaczki "zamknęłam" w słoikach, kiedy mam ochotę to je odgrzewam. Życzę smacznego :)