Filet z kurczaka pod pierzynką pieczarkowo serową

Filet z kurczaka pod pierzynką pieczarkowo serową
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
W zasadzie dużo pracy przy nich nie ma, jednak są pyszne i soczyste.

Składniki

  • 4 filety z kurczaka ( po 200 g )
  • ketchup
  • 1 cebula
  • 100 g pieczarek
  • 150 g startego żółtego sera
  • prażona cebula
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Filety lekko rozbijamy (na grubość ok. 1 cm), oprószamy solą i pieprzem. Wierzch kotleta smarujemy ketchupem, układamy na nim cebulę pokrojoną w cienkie piórka. Na cebulę układamy pokrojone na plasterki pieczarki, następnie starty żółty ser, a na koniec prażoną cebulę. Całość zapiekamy ok. 35 min w temperaturze 150°C. Podajemy od razu po przygotowaniu.

Komentarze do przepisu (4)

jolwicz 14 października 2015
W czym zapiekamy? Tzn. czy w jakiejś wysmarowanej blaszce czy może w naczyniu żaroodpornym? Propozycja wydaje... Czytaj całość »
W czym zapiekamy? Tzn. czy w jakiejś wysmarowanej blaszce czy może w naczyniu żaroodpornym? Propozycja wydaje się być bardzo ciekawa. Pozdrawiam
Futka 14 października 2015
Bajecznie smaczny :)
GREGORHSPEED 14 października 2015
Przeważnie zapiekam na w naczyniu żaroodpornym wyłożonym folią aluminiową.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 4 filety z kurczaka ( po 200 g )
  • ketchup
  • 1 cebula
  • 100 g pieczarek
  • 150 g startego żółtego sera
  • prażona cebula
  • sól, pieprz
Składniki