Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak to w tłusty czwartek bywa faworki zjeść trzeba ! A co jeśli nasi bliscy dbają o linie ? Wtedy do akcji wkraczają faworki fit !! Bez tłuszczu, smażenia i cukru.
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1012
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 41
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 99
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 69
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1012
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 41
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 99
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 69
Składniki
Na stolnice przesiewamy mąkę a następnie robimy dołek i wbijamy 6 żółtek.
Zagarnąć mąkę do środka i wymieszać. Dodać jogurt, spirytus i sól a następnie przez ok. 15 minut wyrabiać. Wyrobione ciasto uformować w kulkę, zawinąć w folię i dać mu odpocząć ok. 30 min.
Ciasto bardzo cienko rozwałkować na stolnicy a następnie na środku zrobić małe nacięcie nożem.
Przez każde nacięcie przełożyć pasek. A następnie wstawić do rozgrzanego piekarnika, partiami. Temperatura 180 stopni na ok 12 min.
Jeśli faworki mają być mocno fit posypujemy je ksylitolem jeśli nie, cukrem pudrem.