faworki

Przepis dnia 2011-03-03
faworki
> 1-2 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: wiola1100
szybkie i smaczne

Składniki

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki zagnieść razem na gładkie ciasto,cienko rozwałkować i radełkiem albo nożem pokroić na małe prostokąciki na każdym w środku zrobić małe nacięcie i wywinąć faworki,smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor,gotowe posypać cukrem pudrem.Życzę smacznego

Komentarze do przepisu (13)

dalijka 25 lutego 2011
kolejny przepis na tlusty czwartek do wypróbowania;)
renka 25 lutego 2011
Czy nic nie dajesz,aby tłuszcz nie wsiąkał ?
Konto usunięte 25 lutego 2011
Och,ja tez takie wlasnie pulchne robie!Super przepis z tradycyjnego przepisu.
Robilabym je czesciej niz na tlusty... Czytaj całość »
Och,ja tez takie wlasnie pulchne robie!Super przepis z tradycyjnego przepisu.
Robilabym je czesciej niz na tlusty czwartek,ale troche z tym roboty i jeszcze ten zapach w calym domu...
Ale efekt cudowny!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki