Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
cukinie zapiekane z kaszą i schabem w aromatycznym sosie
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Kaszę gotuję na sypko. Odstawiam na bok. Schab kroję w nieduże paski. Smażę na maśle, solę i pieprzę. Boczek kroję w kostkę, smażę na maśle 3-5 minut. Posypuję cukrem i karmelizuję. Łączę ze schabem oraz kaszą i pokrojoną w plastry dymką. Odstawiam. Podgrzewam kremówkę. Dodaję gorgonzolę i piwo. Podgrzewam do uzyskania jednorodnej masy. Przyprawiam do smaku. Zdejmuję z palnika. Dodaję Grana Padano i mieszam intensywnie do połączenia. Mieszam z mięsem i kaszą.
Piekarnik rozgrzewam do 175 stopni Celsjusza. Cukiniom odkrawam górną część. Całe wnętrze dryluję. Nakładam farsz. Posypuję odrobiną sera. Zapiekam 30 minut.