Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak, wiem, że zapiekanki nie są zdrowe, ale czasem po prostu chce się zgrzeszyć:) Tu w wersji domowej, z wykorzystaniem troszkę już czerstwych bułek, które w piekarniku znów stały się ok. Z dużą ilością szczypiorku, aby było aromatycznie. Takie rzeczy - tylko od czasu do czasu ;)
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 51
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 92
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 121
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 51
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 92
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 121
Składniki
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, to samo robimy z pieczarkami. Podsmażamy na patelni do zrumienienia. Na końcu doprawiamy solą i pieprzem. Bułki kroimy na pół. Na wierzch nakładamy cebulę i pieczarki, ścieramy żółty ser. Wkładamy do piekarnika na około 10-12 minut na 180 st.
Wyjmujemy, polewamy ketchupem i posypujemy dużą ilością zielonego, pachnącego szczypiorku! Pychota!