Fast food domowej roboty

Fast food domowej roboty
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: KORAL
Boczek zasmażany w gęstym cieście naleśnikowym.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozbujamy żółtko, biało przekładamy do wąskiego wysokiego naczynia.
    Żółtko dodajemy do mąki z proszkiem, mleka i dokładnie mieszamy na gładką masę. Ciasto odstawiamy na 5-10 minut.
    Białko ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z ciastem.

  2. Rozgrzewamy większą patelnię, łyżką wykładamy podłużne placki.
    Na wierzch każdego placka kładziemy plasterek boczku.
    Po lekkim zbrązowieniu placki przekładamy na drugą stronę, krótko podsmażamy.

Komentarze do przepisu (4)

fafiatko 20 marca
Jestem pod wrazeniem! ale smakolyk!
Nevermore 20 marca
Yyyyy, biorę i jem, pal licho śniadanie ;) Super jedzonko :)
konhambos 20 marca
robie podobne z wedzona szynka, cebula i kwasna smietana :) Pycha!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki