Fasolowa szparagowa ze śmietaną

Fasolowa szparagowa ze śmietaną
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: agnes72
Z racji tego że na stronce mojej pani napisała że przez mój przepis na fasolkę cała wylądowała w śmietniku, więc jej udowodniłam że moja ma się dobrze. Dlatego dziś ugotowałam zupkę.

Składniki

  • 1 kawałek mięsa z kością,
  • 4 małe młode marchewki,
  • 8-10 średniej wielkości młodych ziemniaków,
  • pęczek pietruszki,
  • 4 ziarenka ziela angielskiego,
  • 1 duży liść laurowy,
  • litrowy słoik fasolki szparagowej,
  • ulubiona przyprawa w formie jarzynki,
  • 3-4 łyżki śmietany 18 %,
  • szczypta pieprzu czarnego

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso oraz marchew można w całości, gotować do miękkości mięsa na kościach.

  2. Następnie gdy już mięso jest miękkie dodać ziela i liść laurowy oraz ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do miękkości ziemniaków, doprawić do smaku ulubioną przyprawą.

  3. Jak ziemniaki są już miękkie dodać fasolkę ociekniętą z durszlaka, chwilkę zagotować.

  4. Śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy aby się zahartowała i zalać zupę, zagotować.

  5. Na koniec dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki, również zagotować.

  6. Podałam ze świeżo zmielonym pieprzem czarnym oraz świeżą natką pietruszki drobno pokrojoną.

Składniki
  • 1 kawałek mięsa z kością,
  • 4 małe młode marchewki,
  • 8-10 średniej wielkości młodych ziemniaków,
  • pęczek pietruszki,
  • 4 ziarenka ziela angielskiego,
  • 1 duży liść laurowy,
  • litrowy słoik fasolki szparagowej,
  • ulubiona przyprawa w formie jarzynki,
  • 3-4 łyżki śmietany 18 %,
  • szczypta pieprzu czarnego
Składniki