Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i szybki obiad w wykonaniu męża :)
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 90
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 113
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 90
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 113
Składniki
Składniki • 250g fasoli czerwonej z puszki • 2 ząbki czosnku • 1 cebula • 2 papryki czerwone • 1 mała puszka przecieru pomidorowego • 1 puszka pomidorów krojonych • olej rzepakowy do smażenia • 3 pętka wędzonej kiełbasy • ½ łyżeczki słodkiej papryki • ½ łyżeczki ostrej papryki • ½ łyżeczki wędzonej mielonej papryki • natka pietruszki • sól, pieprz Przygotowanie 1. Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojoną kiełbasę i podsmażamy do zrumienienia następnie posiekany czosnek i cebulę. Po chwili dodajemy pokrojoną w większe kawałki paprykę. Dokładnie mieszamy i dusimy pod przykryciem przez 10 min. Dodajemy przecier pomidorowy, pomidory z puszki i przyprawy. Chwilę gotujemy. Następnie do sosu dodajemy fasolę z puszki i chwilę gotujemy, cały czas mieszając. Na koniec posypujemy posiekaną natką pietruszki. Można podać z ryżem ale równie dobrze smakuje do pieczywa.