Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Winogrona jakie mam w ogrodzie to odmiany winne. Mają twardą skórkę i twarde gorzkie pestki. Dlatego robię z nich wino lub sok oraz dżemy ze soku.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
1. Winogrona płuczę i wrzucam do wyciskarki wolnoobrotowej
2. Otrzymany sok wlewam do garnka, dosładzam i wsypuję żelfixy. Mieszam.
3. Gorący sok (dżem) wlewam do wyparzonych słoiczków. Zakręcam i odwracam denkami do dołu. 4. Po ostygnięciu naklejam etykietę. Etykiety przygotowuję sama w programie Publisher, drukuję na etykietach samoprzylepnych.