Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najlepszych smaków lata zamknięty w słoiczku ;)
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 284
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 99
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 144
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 276
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 114
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 284
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 99
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 144
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 276
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 114
Składniki
Truskawki myjemy, obieramy z szypułek i wrzucamy do garnka. Dolewamy do nich wodę i wstawiamy garnek na średni ogień. Gotujemy do momentu, aż owoce rozpadną się (co jakiś czas mieszając). Wsypujemy do nich cukier, dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze przez chwilę. Zdejmujemy garnek z ognia, aby przestygło.
Do garnka z owocami wsypujemy konfiturex, dokładnie całość mieszamy, wstawiamy ponownie na średni ogień i gotujemy ok. 2-3 minuty od momentu, gdy owoce zaczną wrzeć (co jakiś czas mieszając). Gorący dżem rozkładamy do słoiczków, mocno je zakręcamy i odstawiamy do ostygnięcia.