Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z barku czasu i z mnóstwa owoców użyliśmy czegoś szybkiego, bardzo pomocnego w kuchni, tak jak żelatyna.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 73
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10514
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 97
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 73
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10514
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 97
Składniki
Owoce dokładnie czyścimy, przekładamy do garnka dodajemy cukier i mieszamy. Odstawiamy na 2 godziny, by owoce puściły sok. Całość mieszamy z żelfixem i zagotowujemy. Gorący dżem przekładamy do słoiczków, dokładnie zakręcamy. Pasteryzujemy 20 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 150°C.