Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 883
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 311
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 294
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 883
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 311
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 294
Składniki
Z dyń odcinamy czubki i wydrążamy miękki środek z pestkami
Wnętrze dyń delikatnie solimy i oprószamy pieprzem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 30 minut
W czasie, jak dynia się piecze, przygotować farsz: ryż ugotować w osolonej wodzie prawie do miękkości ( ok 12 minut ). Odsączyć. Mięso zmielić, cebulkę posiekać.Pieczarki obrać i drobno pokroić.
Na patelni rozgrzać olej i zeszklić na nim cebulę. Następnie dodać zmielone mięso i smażyć kilka minut do odparowania. Wszystko posolić i doprawić pieprzem.Pieczarki posolić i popieprzyć i podsmażyć na oleju do odparowania płynu
Wszystkie składniki: ryż, mięso i pieczarki wymieszać
Dynię po pół godziny wyjąć z piekarnika i wylać z niej zgromadzony w niej płyn. Następnie napełnić farszem i wstawić całość do piekarnika na kolejnych 20 - 25 minut. Kilka minut przed końcem pieczenia na dyni ułożyć ser żółty, a wierzch oprószyć mieloną papryką. Zapiekać, aż ser się rozpuści Dynię można podawać z sosem pomidorowym lub pieczarkowym