Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest bardzo łatwe do zrobienia i nawet osoba która dopiero uczy się piec poradzi sobie z tym ciastem.Ciasto jest bardzo smaczne :) :).
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy po jednym jajku i dalej ucieramy. Mąkę i proszek przesiewamy i dodajemy kokos i mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy łyżkę mąki a do drugiej łyżkę kakao, delikatnie mieszamy. Formę smarujemy i wysypujemy bułką tartą. Nakładamy masę kakaową, układamy truskawki oprószone mąką i wyrównujemy powierzchnię. Następnie nakładamy białą masę,układamy pokrojony rabarbar oprószony mąką lekko wciskając do środka. Pieczemy w 170 stopniach około 60 min. Do suchego patyczka. Wyjmujemy z pieca, po 10 minutach ciasto wyjmujemy z formy i studzimy na kratce. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem. Użyłam formy 25x10cm. SMACZNEGO!!!