Domowy pasztet

Domowy pasztet
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: izabella22
gdy zostaje mi mieso z obiadu to je zamrazam i gdy juz troszke nazbieram robie domowy pasztet.jest o wiele lepszy niz ten ze sklepu

Składniki

  • 4 upieczone badz ugotowane udka
  • 1 kg pieczonej lopatki wieprzowej(lub innego pieczonego miesa typu karczek )
  • 2 cebule
  • 4 zabki czosnku
  • 3,5 szklanki bulionu drobiowego (u mnie z kostki)
  • 3 cale jajka
  • 7 lyzek kaszy manny
  • pieprz sól przyprawy jakie sie lubi

Przygotowanie

  1. Mieso dzielimy na mniejsze kawałki i mielimy w maszynce razem z czosnkiem i cebula wbijamy jajka i dokladnie mieszamy wlewamy bulion wsypujemy manne i przyprawy wszystko dokladnie wyrabiamy wykladamy do blaszki i pieczemy 50 minut w 200 stopniach

  2. z takiej porcji wychodzi cala blaszka pasztetu u mnie blaszka o wymiarach 25x40 pasztet nie jest za suchy dzieki bulionowi serdecznie polecam :)a gdy zostaje mi troszke pasztetu robie kluski slaskie nadziewane wlasnie pasztetem

Komentarze do przepisu (1)

janka13 02 czerwca 2014
Dobry pomysł na pasztet,muszę wypróbować.
Składniki
  • 4 upieczone badz ugotowane udka
  • 1 kg pieczonej lopatki wieprzowej(lub innego pieczonego miesa typu karczek )
  • 2 cebule
  • 4 zabki czosnku
  • 3,5 szklanki bulionu drobiowego (u mnie z kostki)
  • 3 cale jajka
  • 7 lyzek kaszy manny
  • pieprz sól przyprawy jakie sie lubi
Składniki