Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, lecz pracochłonny, ale warty wysiłku :)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Pomidory pokroić na mniejsze kawałki, cebule pokroić w kostkę, marchewkę, pietruszkę, selera zetrzeć na tarce, na drobnych oczkach, czosnek posiekać. Wszystko razem gotować przez godzinę, mieszając by się nie przypaliło.
Gdy wszystko jest dobrze rozgotowane, odsączamy sok na sicie. Skórki i resztę naszej mieszanki dobrze rozdrabniamy blenderem i przecieramy przez sitko. Mamy wtedy sok, który znowu gotujemy by zredukował swoją objętość. Dodajemy do niego przetartą mieszankę. Nasiona i resztki które zostały nam z przecieru wyrzucamy. Gotujemy nadal przecier z sokiem, dodajemy: cukier, sól, pieprz,paprykę i ocet, by nam zgęstniał. Wykładamy gotowy ketchup w słoiczki i pasteryzujemy ok. 5 min. I SMACZNEGO