Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wybornie, przepis mojej koleżanki z Krakowa.
...ale pyszny.
Odsłon: 681
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 61
Polecam.
Odsłon: 612
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 338
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 136
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5112
...ale pyszny.
Odsłon: 681
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 61
Polecam.
Odsłon: 612
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 338
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 136
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5112
Składniki
Wykonanie: Z mleka, budyniu, mąki ziemniaczanej i cukru ugotować budyń, po czym odstawić do wystygnięcia. Masło ucieramy z żółtkiem i nie przerywając ucierania dodajemy po łyżce wystygnięty budyń. Na koniec wsypujemy 15 dag wiórków kokosowych i dokładnie mieszamy. Na blachę o wymiarach 30x20 układamy warstwami ciastka i przygotowaną masę, tak aby było jak najwięcej warstw. Pozostałe wiórki kokosowe podsmażamy na patelni, aż się zarumienią. Mieszamy z kilkoma pokruszonymi ciastkami i posypujemy gotowe ciasto. Ciasto najlepsze jest na drugi dzień, gdy ciastka zmiękną i będzie się lepiej kroić.