Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i prosta przekąska, która może zastąpić chipsy :) Możemy je zajadać również z sosami czy dipami. Są delikatne, puszyste i chrupiące.
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13158
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 103
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22681
Smak wiosny!
Odsłon: 387
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 336
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13158
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 103
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22681
Smak wiosny!
Odsłon: 387
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 336
Składniki
Do miski wsypujemy szklankę mąki, dodajemy olej, oliwę, szczyptę soli. Następnie dolewamy wodę.
Zarabiamy na gładkie ciasto - jak na pierogi. Dzielimy nożem na kilka części, przekładamy do miski, przykrywamy ściereczką i pozostawiamy na 5 minut.
Stolnicę podsypujemy mąką i rozwałkowujemy po 1 kawałku ciasta na grubość ok 2 mm. Kroimy w paski.
Rozgrzewamy suchą patelnię i układamy na niej po kilka paseczków ciasta. Czekamy, aż na cieście pojawią się pęcherzyki powietrza i przekładamy na drugą stronę. Gdy ciasto będzie zarumienione z obu stron, zdejmujemy je z patelni.
Smacznego :)