Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty jest najlepsze! Mamy pewność co pijemy. Nie zawiera niepotrzebnych ulepszaczy czy dodatków. Idealne do koktajli, deserów, kawy czy nasion chia!
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 194
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5164
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 364
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 83
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 86
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 194
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5164
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 364
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 83
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 86
Składniki
1. Wiórki zalewamy 1l przegotowanej/mineralnej wody. Zostawiamy je na noc (można zostawić także na 5-6h). Następnego dnia podgrzewamy wiórki (nie gotujemy!).
Po ściągnięciu z palnika zaczynamy je blendować przez kilka minut. Następnie tak zblendowaną masę przelewamy na sitko(o bardzo małych oczkach) bądź gazę. Bardzo dokładnie wyciskamy przelewaną masę.
Następnie wiórki zalewamy jeszcze szklanka ciepłej wody, ponownie miksujemy i wyciskamy mleko. Przelewamy do szklanych butelek lub słoiczków. I gotowe!