Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują dużo lepiej niż te z fast-foodów a przede wszystkim wiemy, co jest w środku ;)
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 142
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 41
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 199
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 142
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 41
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 199
Składniki
Cebulę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy ją do mięsa, przyprawiamy solą i pieprzem oraz wlewamy łyżkę sosu Worcestershire. Dodajemy również 1 jajko. Wszystko starannie mieszamy.
Do miseczki nalewamy wodę, maczamy w niej ręce i mokrymi dłońmi formujemy burgery. Każdego burgera po uformowaniu nacinamy nożem wzdłuż i w poprzek (żeby nie pękał podczas smażenia).
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
Bułki kroimy na pół i kładziemy na rozgrzanej patelni, aż się zarumienią. To sprawi, że będą chrupiące i pachnące.
Sos: Do miseczki wlewamy 2 łyżki majonezu i 1 łyżeczkę miodu. Wszystko mieszamy.
1 połowę bułki smarujemy sosem miodowo-musztardowym, drugą majonezem. Układamy sałatę, burgery i pokrojone w plastry pomidory.
Tak przygotowanego burgera możemy przekłuć patyczkiem do szaszłyków - będzie ładniej się prezentował.
Smacznego :)