Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny twaróg domowej roboty. kto raz spróbuje, nie wróci do sklepu
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
Składniki
Mleko zagotowuję w sporym garnku. Zmniejszam moc palnika do minimalnego, dodaję sok cytrynowy i mieszam. Podgrzewam cały czas, nie zagotowując już, do momentu, aż zaczną się robić twarogowe grudki. Wyłączam palnik i studzę.
Sitko wykładam czystą ścierką. Duże kawałki sera zdejmuję łyżką i układam na sicie. Pozostałe mleko delikatnie przelewam. Pozostawiam do odcedzenia. Zawiązuję Ścierkę w sakiewkę, jak większość cieczy zejdzie. Sitko z serem wkładam w garnek i wkładam na noc do lodówki.