Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na prostą w przygotowaniu, smaczną pastę jajeczną, która doskonale komponuje się ze świeżym pieczywem.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 748
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1868
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 748
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1868
Składniki
Papryczki chili oczyszczamy z pestek, kroimy w drobną kostkę i zalewamy mlekiem, aby pozbyć się nadmiaru ostrości i nadać im delikatności. Odstawiamy je na chwilę. Jajka gotujemy na twardo i studzimy.
Do miseczki wkładamy pokrojone w kostkę 2 jajka i dwa żółtka, serek twarogowy, ocet jabłkowy, 4 łyżki mleka i miksujemy wszystko na jednolitą i gładką masę.
Pozostałe białka z dwóch jajek kroimy w drobną kostkę i dodajemy je do powstałej masy razem z pokrojoną drobno rzodkiewką, posiekaną natką pietruszki, odciśniętymi z mleka papryczkami chilli, przyprawiamy solą, pieprzem i cukrem trzcinowym oraz dosypujemy szczyptę kurkumy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Życzę smacznego!