Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie granoli, łącznie z pieczeniem, zajmie góra godzinę. Za to rano wystarczy dodać jogurt lub mleko i mamy wartościowe, smaczne śniadanie dla kilku osób. Serdecznie polecam.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Sok z pomarańczy wymieszać w większej miseczce z olejem, miodem i cynamonem. Do tej mikstury wsypać płatki owsiane, pestki dyni, pestki słonecznika i wszystko dokładnie wymieszać. Żurawinę wymoczyć w ciepłej, przegotowanej wodzie. Zawartość miseczki przenieść na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Dołożyć odsączoną żurawinę i posiekane orzechy włoskie. Rozłożyć równo na całej blaszce. Zapiekać w 170 st. C przez 40-45 minut. Co jakieś dziesięć minut należy całość przemieszać, aby wszystko równo się piekło. Po upieczeniu jest już do spożycia. Można też przetrzymywać ją, w zamkniętym szklanym słoju, w lodówce przez kilka, góra kilkanaście dni.