Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki dip z liści czerwonej kapusty i orzechów nerkowca. Dip doskonale smakuje z warzywami, świeżymi ogórkami, marchewkami i papryką. Pasuje do frytek i pizzy.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 72
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1289
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1047
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 87
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 64
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 72
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1289
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1047
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 87
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 64
Składniki
Warzywa należy opłukać, obrać i znowu opłukać. Mniejsze świeże ogórki kroimy na cztery, większe na sześć części. Z marchewkami postępujemy tak samo. Paprykę pokroić w długie paseczki. Liście czerwonek kapusty opłukać i pokroić w drobniejsze cząstki aby ułatwić blendowanie. Liście kapusty, orzechy i przepołowiony czosnek blendujemy, dolewając sok z limonki i wodę mineralną. Ja wlałam tylko 3/4 szklanki wody i mój dip był gęsty, ale można wlać całą szklankę. Na koniec solimy do smaku. Podajemy z warzywami.