Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wersji bigosu jest tyle ile jest kucharzy :) Nasza wersja jest z kiszona i białą kapustą, schabem, drobiowymi kiełbaskami, piersią kurczaka i pieczarkami. Robi się szybko a jeszcze szybciej zjada :)
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 322
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 471
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 445
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 284
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 322
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 471
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 445
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 284
Składniki
Kiszona kapustę należy odsączyć z zalewy, opłukać i poszatkować. Gdy jest za kwaśna można ją obgotować. Moja była w sam raz więc jej nie obgotowałam. Zwykłą kapustę szatkujemy, płuczemy i gotujemy około 20 min. Dodajemy poszatkowaną kiszoną kapustę, ziele angielskie i liście laurowe oraz vegetę. Całość mieszamy i dusimy na małym ogniu.
Mięso oraz kiełbaski kroimy w kosteczkę i każde z osobna podsmażamy na patelni. Dodajemy do kapusty i mieszamy. Pieczarki kroimy w mniejsze kawałki i również dorzucamy do całości. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, sól, pieprz i dusimy jeszcze około 20-30 min.