Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z serków i galaretek w szklankach z efektownym ulożeniem składników
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 242
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13211
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 242
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13211
Składniki
Przygotować 2 galaretki agrestowe w 3 szklankach wody. Gdy zaczną tężeć przelać je do pucharków i wstawić do lodówki. Pucharki ustawić pod kątem opierając o ścianki lodówki, aby po zastygnięciu galaretka była w pucharku "pod kątem". Do galaretki można dodać dowolne owoce.
1galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szklance goracej wody. Gdy ostygnie i zacznie tężeć połączyć ją z 3 serkami DANIO. Na zastygniętą galaretkę agrestową wyłożyć serek i wstawić do lodówki do stężenia.
1 galaretkę truskawkową rozpuścić w 1,5 szklanki wody i odstawic do zastygnięcia.
Na zastygnietym serku ułożyć dowolne owoce i zalać zimną galaretką truskawkową. Ponownie schłodzić. Smacznego!