Deser budyniowo - galaretkowy

Deser budyniowo - galaretkowy
> 1-2 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: sereberko80
coś z niczego :-)

Składniki

  • galaretka (u mnie truskawkowa) 1
  • budyń ulubiony 1
  • śmietanka 30 lub 36% 250 ml
  • ajerkoniak (opcjonalnie) 2 łyżki

Przygotowanie

  1. Galaretkę rozpuścić we wrzątku, odstawić do przestygnięcia. Wlać w pucharki lub szklanki, wstawić do lodówki (można oprzeć o ściankę lodówki i wyjdzie taki skos jak u mnie :-) ). W tym czasie ugotować budyń, przestudzić (ja zużyłam krem budyniowy, który został mi z nadziewania rurek). Gdy galaretka w szklance stężeje, wyłożyć na nią przestudzony budyń. Na wierzch wyłożyć kremówkę ubitą z dodatkiem ajerkoniaku lub cukru pudru do smaku. Schłodzić. Smacznego :-)

Komentarze do przepisu (10)

gogusia 01 lutego 2014
banalnie proste a jaka radość u dzieci :)
GREGORHSPEED 01 lutego 2014
Ciekawe połączenie :) Chętnie spróbuję :)
agatokaj 01 lutego 2014
Własnie szukałam inspiracji na jutrzejszy deser,już znalazłam.Kciuk do góry:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • galaretka (u mnie truskawkowa) 1
  • budyń ulubiony 1
  • śmietanka 30 lub 36% 250 ml
  • ajerkoniak (opcjonalnie) 2 łyżki
Składniki