Delikatny sos tatarski

Delikatny sos tatarski
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Dzisiaj proponujemy delikatny sos tatarski o odpowiednich proporcjach i połączeniu smaków! Doskonale pasuje do wędlin, serów oraz jajek. A serwowany razem z pieczywem będzie stanowić pyszną kolację lub śniadanie. Więcej na www.smacznebodomowe.pl

Składniki

  • 4 jajka
  • 2-3 ogórki konserwowe
  • 200 gramów pieczarek w zalewie octowej po odsączaniu
  • 1.5 kopiatej łyżki majonezu
  • 2 kopiate łyżki śmietany 12%
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. • Ugotowane jajka, ogórki oraz pieczarki kroimy w drobną kostkę
    • Dodajemy majonez, śmietanę, doprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy

Komentarze do przepisu (3)

Maudie 10 lutego
Taki zrobiony osobiście jest najsmaczniejszy :)
Nevermore 10 lutego
Rewelka, taki sos zawsze się sprawdza, czy to na śniadanie, obiad, czy kolację. Jako dodatek jest idealny, pycha :)
pelen_brzuszek 10 lutego
warto wykorzystać :)
Składniki
  • 4 jajka
  • 2-3 ogórki konserwowe
  • 200 gramów pieczarek w zalewie octowej po odsączaniu
  • 1.5 kopiatej łyżki majonezu
  • 2 kopiate łyżki śmietany 12%
  • Sól i pieprz do smaku
Składniki