Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe co nieco, dla tych, co lubią delicje.
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 224
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 353
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 241
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 75
Polecam.
Odsłon: 6374
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 224
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 353
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 241
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 75
Polecam.
Odsłon: 6374
Składniki
2 galaretki rozpuścić w 0,5 l wrzącej wody, dać do wystudzenia. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia lub folią aluminiową i ułożyć warstwę herbatników. Składniki polewy zagotować i wystudzić (można użyć gotowej polewy). Tężejącą galaretkę wymieszać z dżemem, dać do lodówki, jak gęstnieje wyłożyć na ciastka, przykryć drugą warstwą herbatników, polać zimną polewą. schłodzić.
Galaretki i dżem powinny być w tym samym smaku, ja użyłam malinowe, bo miałam dżem własnej roboty.