Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Mielone mięso uformuj w klopsiki, smaż 10 min, często obracając.
Cebulę obierz, posiekaj, smaż na oleju.
Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, smaż jeszcze 5 min. Wrzuć osączone z zalewy fasolę, kukurydzę i zieloną fasolkę,pomidory. Jeśli lubisz możesz dodać marchewkę.
Wymieszaj z koncentratem pomidorowym, przypraw pikantnie solą, pieprzem i papryką
Przykryj i duś ok. 10 min.
Można podawać posypane tartym żółtym serem z pieczywem.