Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smak, papryczki idealnie rozpływają się w ustach. Wbrew pozorom nie ma z nimi dużo pracy. Polecam :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 22
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 80
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 194
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 22
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 80
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 194
Składniki
Papryczki umyć, wydrążyć nasiona.
W garnku zagotować wodę z octem, dodać papryczki i pogotować 4-5 min. Po tym czasie zahartować papryczki ( przełożyć do miski z zimną wodą, odcedzić, pozostawić do wystygnięcia ).
Serki utrzeć z czosnkiem - 5 szt. przeciśniętym przez praskę, dodać chili, zioła prowansalskie, pieprz , sól.
Papryczki nadziewać serkiem ( np. małą łyżeczką).
Do przygotowanych wcześniej słoików nakładać : 1 ząbek czosnku, szczyptę tymianku i faszerowane papryczki.
Olej zagrzać tak , aby był dobrze ciepły , ale nie wrzący. Zalać nim papryczki i dobrze zakręcić słoiki. Smacznego życzę :-)