Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te ciasteczka są proste w przygotowaniu, Zaraz po upieczeniu i wystudzeniu są mięciutkie w środku i chrupkie na zewnątrz. Takie ciasteczka w cukrze pudrze to fajna słodka przekąska nie tylko dla maluchów.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32569
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 51
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 85
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 928
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 333
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32569
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 51
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 85
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 928
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 333
Składniki
Mąkę, sól i proszek do pieczenia przesiać przez sito do miski. Czekoladę połamać na kawałki, wrzucić do drugiej miski i dodać masło. Miskę z czekoladą ustawić na garnku z wodą ( miska musi swobodnie stać na ściankach garnka ) i w kąpieli wodnej roztopić czekoladę z masłem od czasu do czasu mieszając. Roztopione składniki zestawić z ognia. W trzeciej misce umieścić jajka i cukier i ubić na puszystą masę. Gdy jajka są prawie ubite dodać oranżadę i dalej miksować. Następnie dodać chłodną ale płynną czekoladę i dalej mieszać. Potem dodawać po łyżce mąki i mieszać aż wszystko się połączy.
Tak przygotowaną masę zakryć folia spożywczą i wstawić miskę do lodówki na około 2 godziny. Po tym czasie wyjąć masę, formować niewielkie kulki i układać na cukrze pudrze wysypanym na talerz. Blachę z wyposażenia kuchenki wyłożyć papierem do pieczenia. Kulki masy obtoczyć dokładnie w cukrze pudrze i układać je na blachę. Następnie dłońmi spłaszczyć kulki tworząc placuszki ( tu miałam pomocnika ). Blachę z ciastkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec 20 minut. Po upieczeniu ciastka razem z papierem do pieczenia przełożyć na kratkę i wystudzić.