cytrynowe tagliatelle

cytrynowe  tagliatelle
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
szybkie i bardzo lekkie danie na upały,odświeżające,rześkie,aromatyczne i codownie delikatnie sycące ;-) czego chcieć więcej gdy na termometrze 26 stopni ;-)

Składniki

  • tagliatelle 1 op.
  • cytryna 2 szt.
  • avocado 2 szt.
  • oliwa z oliwek
  • pieprz cytrynowy młynek
  • sól morska młynek
  • chilli młynek
  • czosnek młynek

Przygotowanie

  1. tagliatelle gotujemy al dente
    avocado kroimy na grubsze plastry
    jedną cytrynę obieramy ze skórki i też kroimy na plastry średniej grubości-pokrojone wkładamy do miseczki i dodajemy sok z połówki cytryny,oliwę z oliwek,doprawiamy pieprzem,chilli,czosnkiem i solą
    delikatnie mieszamy i odstawiamy na czas gotowania makaronu

  2. ugotowaną tagliatelle podlewamy oliwą z oliwek i skraplamy delikatnie sokiem z pozostałej połówki cytryny,dodajemy avocado z cytrynami,podajemy od razu,doprawiamy jeszcze chilli i pieprzem tak jak lubimy

  3. Smacznego :-)

Komentarze do przepisu (5)

Bellapi 29 maja 2017
pysznie i orzeźwiająco :)
Docherro 29 maja 2017
Super pomysł na super jedzonko...mniammm...:)
GREGORHSPEED 30 maja 2017
Uwielbiam takie makarony <3
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • tagliatelle 1 op.
  • cytryna 2 szt.
  • avocado 2 szt.
  • oliwa z oliwek
  • pieprz cytrynowy młynek
  • sól morska młynek
  • chilli młynek
  • czosnek młynek
Składniki