Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 331
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 171
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 56
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 331
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 171
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 56
Składniki
Każdą nerkę przepoławiam na pół, wycinam tłuszcz i wkładam do miski z dużą ilością wody z łyżką octu. Trzymam około pół godziny
Następnie kroję na cienkie , półcentymetrowej grubości paseczki. Wrzucam na rozgrzany olej i mieszam. Pieprzę i solę.
Smażę ok. 40 minut. U mnie jedzą je na zimno, do chleba.