Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ćwiartki podawane z pure ziemniaczano marchwiowym ze słodkimi dodatkami.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 169
Polecam.
Odsłon: 838
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 119
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9244
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 169
Polecam.
Odsłon: 838
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 119
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9244
Składniki
Ćwiartki umyć i osuszyć. Pod skórę włożyć plasterek sera i pokrojony w plaster ząbek czosnku. Posypać skórką z cytryny i pomarańczy, doprawić do smaku solą i pieprzem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i podlać wodą (ok 1 cm), dodać liście limonki, garść żurawiny i kilka kropel oliwy z oliwek. Wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 20-35 minut.
W międzyczasie ugotować ziemniaki z marchewką. Kiedy będą miękkie odsączyć i ugnieść. Podawać na ciepło. Smacznego.