Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i dobry obiad dla lubiących warzywa.Wybór dowolny .
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 66
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 79
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 66
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 79
Składniki
Umyte i osuszone ćwiartki posypać przyprawami polać olejem,wymieszać i odłożyć na 0,5 godz. do lodówki.
Przygotować warzywa: Obrać marchew,pokroić paprykę,obrać cebulę Warzywa poddusić na patelni na oleju. Brokuł wrzucić na osoloną gotującą się wodę na 3-4 min.przelać na sito i polać zimną wodą/ma ładny zielony kolor/. Warzywa odstawić.
Podsmażyć na rozgrzanym oleju ćwiartki na złoty kolor z obydwóch stron.
Po usmażeniu przełożyć do garnka lub dużej patelni,dodać warzywa,zalać wszystko 100ml czerwonego półwytrawnego wina i dusić do miękkości podlewając ewentualnie wodą. SMACZNEGO