Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem.

Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem.
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Faszerujemy cukinie różnie i każdy farsz jest pyszny,ale polecam mój spróbujcie nie pożałujecie:)

Składniki

  • 3 podłużne cukinie
  • mięso mielone z udźca indyka 400g
  • 3 cebule
  • pieczarki 400g
  • papryczki chili 4 szt
  • papryka zielona
  • Natka pietruszki
  • ryż 200g
  • pieprz,sól,maggi

Przygotowanie

  1. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na maśle,dodać pokrojone w kostkę pieczarki i podsmażyć doprawiając do smaku.

    Ryż ugotować przez 10 min. zostawić we wrzątku na pół godz.

    Wymieszać ryż i podsmażone pieczarki.

    Cukinie wydrążyć ze środka,ja dodałam do podsmażonych pieczarek i całość zasmażyłam doprawiając do smaku solą,pieprzem i maggi.
    Wydrążone cukinie nafaszerować,dać do nagrzanego piekarnika przykryć plasterkiem żółtego sera , zapiekać w180st do zrumienienia.

  2. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (19)

Jakie smaczne danie :)
SlodkoSlodka83 11 lipca
Pycha :-)
Maudie 12 lipca
Jak apetycznie wyglądają :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 3 podłużne cukinie
  • mięso mielone z udźca indyka 400g
  • 3 cebule
  • pieczarki 400g
  • papryczki chili 4 szt
  • papryka zielona
  • Natka pietruszki
  • ryż 200g
  • pieprz,sól,maggi
Składniki