Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, zdrowe i pyszne danie doskonałe na gorące dni, szczególnie polecam wersję grillowaną.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 66
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 112
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 41
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 66
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 112
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 41
Składniki
Kasze jaglana przepłukać zimną, a później gorącą wodą. Zalać osoloną wrzącą wodą tak, aby woda pokryła powierzchnie kaszy, gotować na wolnym ogniu ok. 20 minut.
Cukinie przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć środki, miąższ pokroić w kostkę. Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę, kostkę cukinii, doprawić solą i pieprzem, chwilę smażyć i dodać napęczniałą kaszę.
Połówki cukinii napełnić farszem, wyłożyć ser i piec w nagrzanym do 200?C piekarniku przez ok. 20 min. do farszu można dodać inne składniki w/g indywidualnego smaku, np. pomidory lub na słodko ananasa. Cukinie można zapiekać także na grillu. W tym celu trzeba je owinąć w folie aluminiowa.