Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten prosty deser polecam wszystkim miłośnikom śliwek. Można go podawać z bitą śmietaną lub lodami, ale i bez nich jest bardzo smaczny.
Kluski śląskie przeważnie robię z dziurką, a to dla tego aby6 w dziurce zatrz...
Odsłon: 205
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1956
Kluski śląskie przeważnie robię z dziurką, a to dla tego aby6 w dziurce zatrz...
Odsłon: 205
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1956
Składniki
Foremkę do tarty wysmarować masłem. Śliwki umyć, usunąć pestki i pokroić na ćwiartki. Ułożyć je w foremce podwójną warstwą. Posypać cukrem i cynamonem. Z mąki, masła i cukru zarobić kruszonkę. Posypać na śliwki. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 30-35 minut, aż kruszonka zbrązowieje. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.