Cielęcina z ziołami

Cielęcina z ziołami
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: ilia
Pyszne danie na niecodzienny obiad :)

Składniki

Przygotowanie

  1. Cielęcinę umyj i obierz z większych partii tłuszczu. Czosnek zgnieć w prasce, cebulę pokrój w piórka. Natrzyj mięso czosnkiem.

  2. Przyprawy wymieszaj z olejem, octem i bulionem, nasmaruj obficie mięso i wraz z cebulą włóż je do torebki do pieczenia. Torebkę zamknij i nakłuj nożem w kilku miejscach. Mięso piecz w temp. 180 st C przez około 45 minut. 10 minut przed końcem pieczenia otwórz torebkę. Podawaj z młodymi ziemniakami i ćwikłą. Smacznego! Kwiecień, 2010r.

Składniki
Składniki