Cielęcina po holsztyńsku

Cielęcina po holsztyńsku
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Niesamowite połączenie smaków wbrew pozorom nie gryzie się lecz wzajemnie uzupełnia. Danie kuchni niemieckiej jest niesamowicie sycące ,można je podać z sałatką ziemniaczaną lub tak jak u mnie z tostami.

Składniki

  • 4 kawałki cielęciny po 100 g każda
  • sałata
  • 2 łyżki oleju
  • 4 jajka
  • 200 g łososia wędzonego
  • kilka filecików anchois
  • 2 łyżki kaparów
  • buraczki marynowane (plastry)
  • sól ,pieprz
  • natka pietruszki

Przygotowanie

  1. Sałatę płuczemy i osuszamy. Mięso lekko rozbijamy i smażymy na rozgrzanym oleju po 4 min z każdej strony. Zdejmujemy z patelni i oprószamy solą oraz pieprzem. Na patelnię wlewamy pozostały olej i wbijamy jajka i smażymy. Na talerzach układamy liście sałaty mięso ,plastry łososia ,anchois ,jajka ,kapary ,buraczki. Oprószamy mielonym pieprzem ,posypujemy posiekaną natką.

Komentarze do przepisu (2)

Futka 25 stycznia 2015
Niesamowite, ale jakie smaczne połączenie. Delikatne mięsko w cudownym towarzystwie. I jeszcze buraczki - czego... Czytaj całość »
Niesamowite, ale jakie smaczne połączenie. Delikatne mięsko w cudownym towarzystwie. I jeszcze buraczki - czego chcieć więcej? Pycha! :)
pesto 26 stycznia 2015
Fajne :) ale o jaką część cielęciny chodzi? I czy mi się wydaje, czy ona jest ze skórą?
Składniki
  • 4 kawałki cielęciny po 100 g każda
  • sałata
  • 2 łyżki oleju
  • 4 jajka
  • 200 g łososia wędzonego
  • kilka filecików anchois
  • 2 łyżki kaparów
  • buraczki marynowane (plastry)
  • sól ,pieprz
  • natka pietruszki
Składniki