Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z suszonymi śliwkami i czekoladą.
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9682
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 125
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 697
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 117
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 88
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9682
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 125
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 697
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 117
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 88
Składniki
Zagotować śliwki w 250 ml wody.Gotować na małym ogniu przez 3 minuty. Dodać 1 łyżeczke sody i odstawić z ognia do ostudzenia.
Zmiksować masło z cukrem na puszysty krem. Stopniowo dodawać jajka, cały czas ubijając.Następnie wymieszać z przesianą mąką z płaską łyżeczką proszku do pieczenia i sody, oraz z przestudzonymi śliwkami wraz z zalewą.Na koniec dodać startą na grubych oczkach czekolade.
Ciasto wlać do przygotowanej formy 23X26.Piec przez 40 - 45 minut w temperaturze 180st.
U mnie po wyjęciu posypane cappuccino w proszku