Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i smaczne!
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 47
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 345
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 71
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Odsłon: 17
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 47
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 345
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 71
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Odsłon: 17
Składniki
Masło (60 gr), cukier (pół szklanki), jajko i aromat zmiksować na jednolitą masę (5-10 minut). Mleko i mąkę (wymieszaną wcześniej z proszkiem i solą) dodać do masy i wymieszać drewnianą łyżką (nie miksować). Pokroić rabarbar (4-5 gałązek)
Ciasto wylać na okrągłą tortownicę (najlepiej o średnicy 20 cm; ja miałam większą – 24 cm, dlatego nie jest zbyt wysokie). Wyłożyć kawałki rabarbaru. Piec w temperaturze 180°C przez około 30 minut (moje się piekło 50 minut - kiepski piekarnik).
Zostawić w formie do lekkiego wystygnięcia na 10 minut. Po tym czasie rozpuścić masło. Wymieszać cukier i cynamon. Ciasto przełożyć na kratę, posmarować masłem i posypać cukrem z cynamonem. Pozostawić do zupełnego wystygnięcia.
SMACZNEGO!
*Wykorzystano przepis z Australian Women''s Weekly, zmodyfikowano o rabarbar ;)