Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie smakuje i zdobi stół;)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 94
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 204
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 94
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 204
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym,nastepnie nadal ucierając dodawać po kolei jajka,skórkę cytrynową.Płatki owsiane wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia,po czym dodawać do ucieranej masy po łyżce.Na koniec dodać rum.
Wiśnie rozmrozić osączyć z nadmiaru wody.Ciasto wyłożyć na tortownicę,wcześniej wysmarowaną masłem i wygładzić powierzchnię.Na cieście położyć wiśnie.
Grube płatki owsiane wymieszać z kokosem i posypać nimi wiśnie.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180stC i piec 35-40 min.