Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z masą budyniową i owocami w galaretce :)
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 66
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 79
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 66
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 79
Składniki
Oddzielić żółtka od białek Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę a białka ubić na sztywno.Następnie delikatnie połączyć obie masy dodając po trochu mąkę z proszkiem i bardzo delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć na blaszkę i piec ok 40-50 min w temp 180 st Gdy ciasto wystygnie przygotować masę budyniową : Przyrządzić budyń wg przepisu na opakowaniu ale w mniejszej ilości mleka(1 i 1/2 szkl) i odstawić do wystygnięcia. Masło utrzeć z cukrem pudrem i dodawać po łużce zimny budyń cały czas ucierając. Masę wyłożyć na ciasto (można dodatkowo ciasto nasączyć odrobiną wody z cytryną) ,na masie ułożyć owoce i zalać tężejącą galaretką. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia,smacznego :)