Ciasto z borówkami amerykańskimi

Ciasto z borówkami amerykańskimi
> > 6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: cocoblame
Biszkopt z pianką , borówkami amerykańskimi i galaretką. Szybkie i pyszne.

Składniki

Przygotowanie

  1. Biszkopt: białka ubić na sztywno z cukrem. Kiedy cukier nie będzie już wyczuwalny dodać żółtka. Do masy dodać mąkę, wymieszać łyżką, nie ubijać. Masę przelać do foremki; piec ok 25 min w temp. 175*C.

  2. Rozpuścić galaretkę w 250ml wody(przegotowanej, gorącej:)) , ostudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i ostudzoną ale nie stężałą galaretką.

  3. Na biszkopt nałożyć śmietanę. na śmietanie poukładać borówki; borówki zalać ostudzoną galaretką(z drugiego opakowania). odstawić do lodówki aż galaretka stężeje.

Komentarze do przepisu (8)

irma 29 lipca 2011
Dzisiaj robiłam bardzo podobne ciasto, tylko zamiast śmietanki zrobiłam krem cytrynowy. Następnym razem... Czytaj całość »
Dzisiaj robiłam bardzo podobne ciasto, tylko zamiast śmietanki zrobiłam krem cytrynowy. Następnym razem wypróbuje Twój przepis, tylko napisz gdzie mogę kupić niebieską galaretkę i pod jaką nazwą, bo ciągle szukam i nigdzie nie mogę dostać. Za przepis 5. Pozdrawiam.
cocoblame 29 lipca 2011
Nazwa to po prostu 'niebieska galaretka', firma Wodzisław dostępna np. w polskim Lewiatanie.
lena79 30 lipca 2011
Ja galaretki z Wodzisławia kupuję w Kauflandzie
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki