Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ja zrobiłam z borówka amerykańską ale równie dobrze można wykorzystać inne owoce, rewelacyjnie smakuje z wiśniami drylowanymi z wiśniówki ;)
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 891
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 34
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 78
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 63
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 891
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 34
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 78
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 63
Składniki
Ciasto: jajka ubić z cukrem, w maślance rozpuścić sodę (uwaga szybko rośnie). Mąkę wymieszać z kakao i dodawać stopniowo do ubitych jaj następnie maślankę z sodą i sok z cytryny. Wymieszać i upiec 2 placki w 180 stopniach ok. 30 minut. Po upieczeniu placki wystudzić i przekroić na połowę.
Krem: w mleku ugotować budynie wg przepisu na opakowaniu i dobrze wystudzić. Masło utrzeć stopniowo dodając budyń i żółtka. Ciasto nasączyć nalewką. Układać ciasto, krem, owoce, ciasto, krem, owoce i tak kolejno. Po wierzchu ciasto polać polewą i można posypać kokosem. Smacznego