Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i łatwe do przygotowania, bez specjalnych umiejętności .
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 43
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 132
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 43
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 132
Składniki
Biszkopt Białka ubić na sztywno i stopniowo dodawać cukier, dalej ubijając do wyczerpania cukru. Następnie dodać żółtka,olej. Na koniec dodajemy, przesianą mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość delikatnie łączymy, za pomocą drewnianej łyżki Forma do pieczenia 24 x 24 Masa Masło utrzeć na pulchną masę, dodawać po łyżce masy krówkowej (tiramisu) i po kilka kropel spirytusu. Dobrze całość połączyć. Zostawić masy do obsmarowania, boków tortu i wierzchu Śmietanę dobrze schłodzoną, ubić z cukrem waniliowym z cukrem pudrem i śmietan -fix
Przygotowanie: Ciasto przekroić na cztery placki , każdą część nakropić. 1.Jedną część placka , posmarować masą krówkową, o smaku tiramisu ,na masę wyłożyć śmietanę i rozsmarować 2.Położyć drugą część placka, i posmarować masą krówkową i dżemem porzeczkowym. 3.Położyć następny placek , posmarować masą krówkową , i drugą częścią śmietany i na to położyć ostatni placek 4.Masą posmarować ,wierzch i boki ciasta a następnie polać rozpuszczoną , chłodną czekoladą, poukładać wiśnie. Smacznego !!!