Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
na co dzień do filiżanki kawy
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 665
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 665
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Miękką margarynę utrzeć dodając jajka. Gdy uzyska się w miarę gładką masę dodać cukier i dalej miksować. Potem dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia oraz mleko,aromat, wymieszać z drobno pokrojoną czekoladą
blaszkę wysmarować margaryną i posypać bułką tartą. Przełożyć ciasto do foremki. Piec 1 godzinę w piekarniku w nagrzanym do temperatury 175 stopni C. Upieczoną babkę przestudzić i dopiero wyjąć z formy. Posypać płatkami migdałowymi.