Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wilgotne, tanie, proste i szybkie-cóż chcieć więcej-dziś w roli głównej ciasto marchewkowe
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1198
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 51
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 314
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 85
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1198
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 51
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 314
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 85
Składniki
Obraną marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Łączymy z olejem i rozkłóconymi jajkami. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą, przyprawami, skórką pomarańczową oraz cukrem. Dokładnie mieszamy. Piekarnik nagrzewany do 180 st. C. Formę do pieczenia (20 x 30 cm) wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy marchewkową masę. Pieczemy 45 min. Po tym czasie zostawiamy cisto w wyłączonym piekarniku jeszcze przez 10 min. Po wystudzeniu oprószamy cukrem.